Η ιστορία μας

Γεώργιος Χαρ. Δρακουλάκης ο πρωτοπόρος, ο προοδευτικός και δημιουργός των σημερινών τουριστικών επιχειρήσεων Ομαλού.

Γεννήθηκε στους Λάκκους Κυδωνίας το έτος 1.906 από γονείς φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους όπως άλλωστε και ήταν οι κοντινοί πρόγονοι των σημερινών Λακκιωτών, μπορεί μεν να ήταν φτωχοί σε υλικά αγαθά, ήταν όμως πλούσιοι σε ηθικές αξίες και αρετές. Από μία τέτοια οικογένεια γεννήθηκε αυτός ο ανήσυχος, ο δημιουργικός και προοδευτικός τύπος που παρά το γεγονός ότι δεν διέθετε εγκυκλοπαιδική μόρφωση είναι ο άνθρωπος πού κατά τρόπο προφητικό διέβλεψε την τουριστική ανάπτυξη του Ομαλού και την ανάγκη δημιουργίας κέντρων υποδοχής φιλοξενίας και ψυχαγωγίας, για την εξυπηρέτηση των διερχομένων επισκεπτών.

Πριν φτάσουμε στα σημερινά πολυτελή κέντρα και πριν γίνει ο αμαξωτός δρόμος Λάκκων-Ομαλού πριν το δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, ο Γεώργιος Χαρ. Δρακουλάκης εκτός των γεωργικών του απασχολήσεων είχε κάνει μια καλύβα σκεπασμένη με θάμνους και την χρησιμοποιούσε σαν καφενεδάκι προσφέροντας καφέ και τσικουδιά στους λιγοστούς πελάτες που δεν ήταν άλλοι από τους ζευγάδες και βοσκούς της εποχής του. Την καλύβα αυτή την διατήρησε μέχρι το έτος 1.954 που τελείωσε η διάνοιξη του δρόμου Λάκκων-Ομαλού.

Σε αυτή τη καλύβα υποδέχθηκε μαζί με την γυναίκα του την κυρά Αφροδίτη τον Δεσπότη Χανίων Αγαθάγγελο Ξηρούχη που συνοδευόμενος από τον τότε Εφημέριο Λάκκων Αντώνιο Ανδριάνη εγκαινίασε τον νέο δρόμο Ομαλού, κατά την υποδοχή που έγινε στην καλύβα προσέφερε τσικουδιά και καρπούζι που είχε καλλιεργήσει στον Ομαλό. Η κατασκευή του δρόμου του έδωσε την δυνατότητα να πραγματοποιήσει τα όνειρα του που δεν ήταν άλλα παρά να φύγει από την καλύβα και να φτιάξει μια αίθουσα κάπως σύγχρονη που επί αρκετό χρονικό διάστημα χρησιμοποιούσε ως καφενείο και ταβέρνα.

Αυτή η πρώτη αίθουσα υπήρξε η υποδομή που βοήθησε τα παιδιά του και τα εγγόνια του να κατασκευάσουν πολυτελή αίθουσα εστιάσεως και ψυχαγωγίας καθώς και ξενοδοχείο πολυτελές σύγχρονο εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα μέσα για να προσφέρουν μια άνετη και ευχάριστη διαμονή στον επισκέπτη.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.