Το μονοπάτι Ε4 Εκτύπωση E-mail

το μονοπάτι για το φαράγγι της Αγίας ΕιρήνηςΤο Ευρωπαϊκό μονοπάτι μεγάλων διαδρομών E4, ξεκινά από τα Πυρηναία, διασχίζει ολόκληρη την οροσειρά των Άλπεων και μέσω της Γιουγκοσλαβίας φτάνει στην Φλώρινα απ' όπου ξεκινά το Ελληνικό κομμάτι. Από την Φλώρινα το Ε4 διασχίζει ολόκληρη την Ελλάδα απ' όπου φτάνει στο Γύθειο και από εκεί νοητά στο Καστέλλι απ' όπου ξεκινά και διασχίζει όλη την Κρήτη, φτάνοντας μέχρι την Ζάκρο όπου τελειώνει. Το μονοπάτι Ε4 δίνει την δυνατότητα στους περιπατητές να γνωρίσουν την άγνωστη Κρητική φύση, μιας και περνά από παλιά μονοπάτια, οικισμούς, μοναστήρια και βέβαια τα ψηλά βουνά της Κρήτης.

Τέσσερα από τα τμήματα του μονοπατιού Ε4 ξεκινάνε από τον Ομαλό και προσφέρουν εντυπωσιακές, σε φυσική ομορφιά, διαδρομές.

Περισσότερα...
 
Φαράγγι Σαμαριάς Εκτύπωση E-mail

Γέφυρα στο φαράγγι της ΣαμαριάςΤο φαράγγι της Σαμαριάς είναι το μακρύτερο στην Ευρώπη με συνολικό μήκος 18 χιλιόμετρα. Το πλάτος του φαραγγιού κυμαίνεται από 150 μέτρα στο φαρδύτερο σημείο μέχρι 3 μέτρα στο στενότερο. Το φαράγγι της Σαμαριάς έχει κηρυχθεί εθνικός δρυμός για να προστατευτεί η σπάνια χλωρίδα και πανίδα του.

Το περπάτημα μέσα στο φαράγγι χρειάζεται 6 έως 8 ώρες και παρ' όλο που ο δρόμος είναι κατηφορικός, είναι απαραίτητο να έχετε δυνατά και βολικά παπούτσια και κάποια φυσική αντοχή.

Περισσότερα...
 
Οροπέδιο Ομαλού Εκτύπωση E-mail

Το οροπέδιο του ΟμαλούΤο ξακουστό οροπέδιο του Ομαλού, βρίσκετε τριγυρισμένο από τις υψηλές κορυφές των Λευκών Ορέων σε υψόμετρο 1.040 έως 1.250 μέτρων, και απέχει από την πόλη των Χανίων μόλις 38 χιλιόμετρα. Στο οροπέδιο του Ομαλού συναντώνται 3 από τις 5 επαρχίες του νομού Χανίων, οι επαρχίες Κυδωνίας, Σφακίων και Σελίνου.

Το οροπέδιο του Ομαλού υπήρξε το καταφύγιο των ανθρώπων της περιοχής και το ορμητήριο των επαναστατών κατά τους δυόμισι αιώνες της Τουρκικής κατοχής, αλλά και σε όλους τους δύσκολους καιρούς, απέναντι σε κάθε ξένο κατακτητή.

Περισσότερα...
 


free wifi internet access!

Neos Omalos on FacebookNeos Omalos on BloggerNeos Omalos on Google Maps